Прескокнете до содржината

Нилсен панели и анкети

Како функционираат панелите и анкетите? 

Дали знаевте дека секој ден, илјадници луѓе прават разлика само со уживање во нивните омилени ТВ емисии и подкасти, слушање радио и купување производи што им се допаѓаат? Тие се дел од панелите и анкетите на Нилсен.

Размислете како научник проучува езеро. Нема потреба да се исцеди целото езеро за да се разбере што се случува. Земаат мал примерок од вода. Панелите и анкетите работат на ист начин. Ние составивме групи кои претставуваат примерок од сите видови луѓе за да ги разбереме навиките на потрошувачите и медиумите.

Што се панели? 

Панелот е мала група на луѓе што отсликува голема публика или група потрошувачи - во однос на расата, полот и возраста и како тие се однесуваат. Луѓето кои се придружуваат на панелите на Нилсен споделуваат значајни информации само со менување на каналот или со користење на апликација на нивниот телефон. Потоа ги користиме овие информации за да го добиеме рејтингот на Нилсен. Рејтинг е процентот на одредена популација што видела, слушнала или ангажирала содржина или реклама.

Без разлика дали го гледате големиот натпревар со група пријатели или слушате радио на пат кон работа, ние сме заинтересирани да дознаеме колку што можеме повеќе за тоа како медиумите се вклопуваат во вашиот секојдневен живот и во животот на луѓето што може да живее со. Затоа некои од нашите панели се составени од групи луѓе наречени Nielsen Families, Nielsen Homes или Nielsen Households, со што ни даваат до знаење чии раце се на далечинскиот управувач.

Нилсен панели

Нилсен панелите ги мерат сите видови медиуми. Учеството во нашите панели е ваша можност да влијаете на оценките за различни типови медиуми. Обично бараме од учесниците да се придружат одреден временски период, за да можеме да разбереме како се менуваат навиките на медиумите (или остануваат исти).

Дигитален

Мерење како луѓето користат компјутери и мобилни уреди.

Радио

Претставување на интересите на милиони луѓе кои слушаат секоја недела.

ТЕЛЕВИЗИЈА

Откривање на кој, што, како и каде на ТВ и стриминг публика.

Дознајте повеќе за Nielsen Panels каде што живеете

Што се анкети?

Знаеме дека сте повеќе од она што избирате да го гледате и слушате. Вие сте личност со мислење за многу работи. Тие мислења ни се важни. Значи, покрај нашите панели, имаме анкети за да дознаеме повеќе за тоа што вие и луѓето како вас сакате да читате, јадете и купувате.

Ги земаме информациите што ни ги давате и ги користиме за да им помогнеме на бизнисите каде што живеете да ви дадат повеќе медиуми, производи и искуства во кои ќе уживате. 

Истражувања на Нилсен

Може да бидете на пат да добиете подароци или награди само за да го кажете своето мислење! Истражувањата на Нилсен се краткорочни обврски кои ви дозволуваат да ја претставувате вашата заедница. Нашите анкети може да опфатат различни теми или може само да побараат од вас да водите евиденција за она што го гледате или слушате. 

Слободно време

Покажување на компаниите како луѓето претпочитаат да го поминуваат слободното време.

Купување

Давање увид на брендовите за да им помогне подобро да им служат на клиентите како вас.

Медиуми

Помагање на креаторите на содржини да го подобрат своето програмирање врз основа на вашите медиумски навики.

Дознајте повеќе за Nielsen Surveys каде живеете

Како работи

Учеството е едноставно

Бидете поканети или пријавете се

Учеството во некои панели и анкети бара покана од Нилсен за да се осигура дека учесниците се репрезентативни низ географските области и дека не примаме волонтери. За овие панели и анкети, Нилсен ќе ве покани да се придружите преку телефон, пошта, онлајн или дури и да ве посети дома за да разговара лично со вас. За други панели и анкети, можете доброволно да се пријавите сега.

Дознајте повеќе>

Учеството има свои награди

Секој панел и анкета се различни. Но, кога ќе се придружите, ќе споделувате информации за вашите медиуми и потрошувачки навики. Панелите и анкетите на Нилсен нудат подароци за да ви се заблагодарат за учеството.

Дознајте повеќе>

Вашата приватност се цени

Ние користиме информации за вас и вашето домаќинство за истражувачки цели. Тоа е строго доверливо - нема да го користиме за рекламирање, промовирање или продавање стоки и услуги директно до вас, и не дозволуваме нашите клиенти да продаваат директно на вас. Исто така, бараме да не споделувате ако учествувате со Nielsen онлајн или со луѓе надвор од вашето домаќинство. Ние сме посветени да ги заштитиме личните информации што ни ги давате.

Дознајте повеќе>