За Нилсен

Кои сме ние

Дали некогаш сте се запрашале кој влијае на тоа кои ТВ-емисии, радио програми, подкасти и производи се прават? Одговорот е луѓе како тебе. Повеќе од 90 години, Нилсен им се обраќа на секојдневните луѓе за да дознае што сакаат да гледаат, слушаат, купуваат, кликнуваат и навиваат. Го земаме она што го учиме од публиката за да им помогнеме на компаниите да ве поврзат со повеќе медиуми и производи што ги сакате. 

Нашата посветеност кон вас

Кога ќе се придружите на панелот на Нилсен или ќе ги пополните нашите анкети, ние сме посветени да ги слушаме сите различни гласови, да ги чуваме вашите лични податоци лични и да им враќаме на заедниците каде што работиме и служиме.

Приватност

Како панелист, ја цениме вашата доверба и ја почитуваме вашата приватност. Ние правиме се за да се осигураме дека никогаш не сте идентификувани во податоците што ги известуваме и дека ниту една од вашите лични информации нема да се користи за да продава стоки или услуги директно до вас.

Дознајте повеќе >

Застапеност

Нашите панели се составени од луѓе од сите полови, возрасти, етникуми и локалитети за да го рефлектираат нашиот свет и публиката во него.

Дознајте повеќе >

Заедници

Нилсен е посветен да им врати на заедниците каде што живееме и работиме. 

Дознајте повеќе >

Нилсен податоци на работа

Секоја недела, луѓето ширум светот трошат милијарди (да, рековме милијарди! ) минути уживајќи во ТВ, радио, подкасти и игри, а ние го мериме сето тоа.

Топ 10

Откријте што е популарно во медиумите ширум светот.

Дознајте повеќе >

Увиди

Нурнете длабоко во значењето зад податоците.

Дознајте повеќе >

Решенија за мерење на публиката

Се појавуваат трендови. Вкусовите се менуваат. И сето тоа го мериме.

Дознајте повеќе >

mk