Најчесто поставувани прашања

Дознајте повеќе за приклучувањето или учеството во панел или анкета на Нилсен, како и како ги заштитуваме вашите информации кога ги користиме за нашите оценки.

Кога ќе се придружите на панел или анкета на Нилсен

Може ли доброволно да се приклучам на панел или анкета на Нилсен?

Тоа зависи од панелот или анкетата. Некои, вклучувајќи ги и нашите ТВ и радио панели, се научно избрани, а ние не земаме волонтери. Сепак, имаме неколку панели и анкети на кои можете да се придружите сега. Дознајте повеќе за панелите и анкетите на Nielsen каде живеете >

Кого избирате за панели и анкети на кои не земаат волонтери?

Нилсен панелите треба да вклучуваат многу различни популации и заедници. Не е важно дали има едно лице во вашето домаќинство или 10, дали живеете во град или рурална локација - секој може да биде избран. Луѓето кои работат за Нилсен, членовите на нивното потесно семејство, домашните партнери или членовите на нивното домаќинство, како и луѓето кои работат во медиумите, не можат да бидат членови на панелите.

Добив пошта од Нилсен. Дали е тоа легитимно?

Да. Нилсен испраќа пошта до домовите со покани да пополнат кратки анкети за вашите медиумски и потрошувачки навики или да се придружат на нашите панели. Поштата од Нилсен може да вклучува анкета што може да се пополни онлајн, да се пополни и да се врати преку пошта или да се направи преку телефон. 

Што ако претставник на Нилсен го посети мојот дом? 

Нашите високо обучени претставници на Нилсен сакаат да ви кажат за возбудливата можност да учествувате во панел или анкета на Нилсен. Сите наши претставници носат значка за лична карта на Nielsen со фотографија за да ги идентификуваат. Ако не сте сигурни за лицето на вашата врата, можете да не контактирате .

Дали треба да платам за да се приклучам?

Приклучувањето на панелот на Нилсен или пополнувањето на анкетата на Нилсен не ве чини ништо.

Кога учествувате во панел или анкета на Нилсен

Што добивам за учество во панел или анкета на Нилсен?

Надоместокот за учество варира во зависност од панелот и анкетата. Сепак, многу од нашите панели и анкети нудат подароци за вашето континуирано учество.

Може ли да зборувам за учество во панел или анкета на Нилсен?

Не. Откако ќе започнете да учествувате, бараме да не споделувате дека сте дел од истражувањето на Нилсен. Бараме да не разговарате за вашата улога со луѓе надвор од вашето домаќинство, вклучително и на веб-локациите на социјалните медиуми, како што се Facebook, Instagram и Twitter. Ова помага нашето истражување да биде што е можно понезависно.

Што велат поранешните семејства на Нилсен за нивните искуства?

„Да се биде семејство на Нилсен се чувствуваше како да го зближи нашето сопствено семејство. Веќе сакавме да гледаме телевизија, но ова го направи многу повозбудливо“. - Џеки

 „Уживав во учеството затоа што вработените [Нилсен] станаа како семејство. - Метју

Како Нилсен ја штити вашата приватност

Како Nielsen ја штити мојата приватност?

Прочитајте повеќе за Принципите за приватност на Нилсен. На потенцијалните панелисти на Нилсен ќе им бидат дадени и детални информации за тоа како ги собираме и користиме нивните податоци пред да одлучат да учествуваат.

Како Нилсен ги доби моите информации за контакт?

Ние користиме комбинација од јавно достапни информации за телефон, адреса и попис за да избереме домови со цел да ги поканиме домаќинствата да се придружат на нашите панели и анкети.

Како се чуваат моите информации приватни?

Ние сме посветени на заштита на личните информации за идентификација што ни ги давате. Ќе ги користиме информациите за вас и вашето домаќинство за истражувачки цели. Прочитајте повеќе за нашите принципи за приватност.

Дали Нилсен ќе се обиде да ми продаде нешто или ќе ги продаде моето име и адреса на продавачите?

Апсолутно не. Информациите од вашиот дом се чуваат строго доверливи - нема да ги користиме за рекламирање, промовирање или продавање стоки и услуги директно до вас, и не дозволуваме нашите клиенти да продаваат директно на вас.

Како информациите што ги давате го информираат Nielsen Ratings

Кои се рејтингот на Нилсен?

Ние користиме информации за тоа кој гледа и слуша содржини, како музика и ТВ емисии, за да ги добиеме оценките на Нилсен. Рејтинг е процентот на одредена популација што видела, слушнала или ангажирала содржина или реклама.

Што мерите за да добиете рејтинг на Нилсен?

Нилсен мери содржина во живо, на барање и DVR и проследена содржина. Ова во основа вклучува сè што доаѓа преку вашиот телевизор или радио, како и многу од она што доаѓа преку други видови уреди како што е вашиот паметен телефон.

Како функционираат Nielsen Ratings?

Нашите мерни уреди собираат аудио кодови во содржината за да знаат што се гледа и слуша. Ги собираме податоците ригорозно, а потоа користиме комбинација на наука и статистика за да ги добиеме оценките.

Дали оценките се исти како рецензиите?

Не, тие не се - оценките и прегледите се многу различни. Нилсен рејтинг покажува само однесувања за гледање и слушање што ги мериме, но прегледите се мислења и можат да дојдат од секого. Нашите оценки исто така не се исти како „оценките“ за родителски филмови, кои ја прегледуваат содржината на филмот за да разберат дали е соодветен за гледачи од различна возраст.

mk