Нилсен панел

Семејството на каучот со нетрпение

Нилсен и панелите

Нилсен е професионална компанија за истражување и водечки снабдувач на медиуми и маркетинг информации во светот. Нашата мисија е да научиме што луѓето гледаат, слушаат и купуваат, како и што прават онлајн. Речиси 100 години, на бизнисите ширум светот им дававме критични сознанија за однесувањето на потрошувачите и нашите панели го овозможуваат тоа.

Нилсен дигитални панели се за препознавање и разбирање на трендовите на интернет. Нашето истражување се заснова на вистински луѓе кои ни помагаат да разбереме како британското население ги користи медиумите и интернетот. За да ги собереме сите овие податоци, покануваме репрезентативен дел од населението да се приклучи на нашите панели.

Панелот за компјутери и мобилни Nielsen

Nielsen Computer & Mobile Panel обезбедува важни информации за потрошувачката на медиумите во ОК. Со користење на панели, Нилсен ги анонимизира податоците што доаѓаат од луѓе со слична демографија во однос на нивното онлајн однесување. Конечно, податоците се собираат и Нилсен може да креира статистичка анализа околу потрошувачката на медиумите и интернетот.

На овој начин, учесниците активно помагаат да се дефинираат трендовите и да се развијат подобри дигитални производи и онлајн услуги кои секојдневно ги користат илјадници луѓе како вас.

Како функционира панелот?

Замислете научник кој проучува езеро. За да дознае повеќе и повеќе за езерото, научникот зема само мал примерок од вода, бидејќи овој примерок ги содржи истите својства како и преостанатата вода. Секако, нема потреба да се исцеди целото езеро за да се испита темелно.

Слично на тоа, панел е мала група на луѓе кои ги имаат истите карактеристики (на пр. возраст, пол, итн) како и целата популација. Работиме со панели за да разбереме како се развиваат навиките на луѓето без да мора да го интервјуираме секој поединец. За ова ни треба репрезентативен примерок: нашите панели.

Како е структуриран компјутерскиот и мобилниот панел на Nielsen?

Нилсен континуирано регрутира нови луѓе за да учествуваат во панелот. Откако ќе се согласат да учествуваат во панелот, учесниците преземаат безбеден софтвер на нивниот компјутер, кој пасивно ја снима онлајн активноста на корисникот и го испраќа до Нилсен. За возврат, учесниците континуирано ќе добиваат стимулации како компензација за нивната помош во истражувањето. Стимулациите често се во форма на поени и може да се откупат за физички предмети, како и за дигитални картички за подароци и ваучери.

Важноста на Nielsen Computer & Mobile Panel

Учесниците даваат важен придонес за создавање и понатамошен развој на дигитални и физички производи за крајните потрошувачи. Вашите секојдневни активности ни помагаат да разбереме како и за што луѓето ги користат своите уреди.

Вашите секојдневни активности

Вашите уреди

Нашето истражување

Како се обработуваат податоците на учесникот?

Нилсен ја штити приватноста на секој поединечен учесник и никогаш нема да ги користи нивните лични податоци (на пр. име, адреса на е-пошта, итн.) за промовирање или пласирање на производи или услуги од трети страни. Дополнително, Нилсен работи според најновите упатства за заштита на податоците и ги следи прецизните процеси на анонимизација за да се осигура дека поединечните учесници не можат да бидат идентификувани кога податоците се оценуваат, обработуваат или дистрибуираат до клиентите.

Прочитајте го нашиот принципи на приватност

mk