English | Español

Нилсен медиумски домови

Она што е следно започнува со вас

Во Нилсен мериме каква содржина гледаат и слушаат луѓето. Ова го правиме повеќе од 50 години. Повеќето од нашето знаење и податоци доаѓаат директно од луѓе како вас. Се потпираме на вистински луѓе за да разбереме како публиката гледа телевизија, проследува и слуша музика и подкасти.

За да го измериме сето ова, ги замолуваме луѓето да бидат дел од нашите панели. Панел е мала група која ги има истите особини (како раса, пол, итн.) како поголема група луѓе. Некои од нашите панели се составени од семејства на Нилсен, познати и како домови на Нилсен или домаќинства на Нилсен. Семејствата на Нилсен се луѓе кои ни дозволуваат да го мериме она што го гледаат на телевизија и што го слушаат на радио. Го земаме она што го учиме од нив и ги произведуваме оценките.

Како работи

Нашите претставници на Нилсен ќе ви дадат се што ви треба за да учествувате и ќе ви помогнат да започнете. Со гледање телевизија и проследување како што вообичаено правите - без разлика дали е малку или многу - ни давате до знаење што сакате да гледате. Вашите информации за гледање внимателно се собираат и се испраќаат до Нилсен, каде што се комбинираат со други домаќинства кои учествуваат во вашата област и се анализираат за да се добијат оценките на Нилсен. Ги споделуваме овие информации со ТВ индустријата и медиумските компании за да можат да програмираат емисии што луѓето како вас сакаат да ги гледаат. Па дури и ви се даваат подароци за благодарност за учеството.

Што велат учесниците на Нилсен

Да се стане семејство на Нилсен е шанса да се слушне вашиот глас и да ја претставувате вашата заедница. Со тоа што придонесувате за рејтингот, им давате на медиумите и рекламните индустрии да знаат што вие и луѓето како вас претпочитаат да гледаат и слушаат. И вие припаѓате на важна група - има десетици илјади семејства на Нилсен низ САД

Слушнете што имаат да кажат поранешните семејства на Нилсен.

Најчесто поставувани прашања

За Nielsen Ratings

Кои се рејтинзите на Нилсен?

Информациите за тоа кој гледа и слуша содржини, како музика и ТВ емисии, се користат за да се добијат оценките на Нилсен. Оценките им помагаат на луѓето кои работат во ТВ, радио и рекламирање да разберат како функционира нивната содржина - ова може да биде сè од мрежна комедија до подкаст до сегмент од вести во одредено време. Рејтинг е процентот на одредена популација што гледала или слушала содржина или реклама.

Дали оценките се исти како рецензиите?

Не, тие не се - оценките и прегледите се многу различни. Оценките на Нилсен покажуваат само однесувања за гледање и слушање што ги мериме, но прегледите се мислења и можат да дојдат од секого. Нашите оценки исто така не се исти како „оценките“ на родителските филмови, кои ја прегледуваат содржината на филмот за да се разбере дали е соодветен за гледачи од различна возраст.

Како да се придружите

Добив пошта од Нилсен. Дали е тоа легитимно?

Да.

Што ако претставник на Нилсен го посети мојот дом?

Нашите високо обучени претставници на Нилсен сакаат да ви кажат за возбудливата можност да учествувате во рејтингот на Нилсен. Сите наши претставници носат значка за лична карта на Nielsen со фотографија за да ги идентификуваат. Ако не сте сигурни за лицето на вашата врата, јавете ни се на 1-800-237-6493.

Ги изгубив информациите за контакт на Нилсен. Што да правам?

Јавете ни се на 1-800-237-6493 и ние ќе ви помогнеме да се поврзете со претставник.

Процес на селекција

Кого избирате?

Нилсен панелите треба да вклучуваат многу различни популации и заедници. Не е важно дали има едно лице во вашето домаќинство или 10, дали живеете во град или рурална локација - секој може да биде избран. Луѓето кои работат за Нилсен, членовите на нивното потесно семејство, домашните партнери или членовите на нивното домаќинство, како и луѓето кои работат во медиумите (или што било поврзано со нив), не можат да бидат членови на панелите.

Дали треба да платам за да учествувам?

Да се биде семејство на Нилсен не ве чини ништо.

Што добива семејството на Нилсен за учество?

Ќе добиете подароци за вашето континуирано учество.

Може ли доброволно да бидам семејство на Нилсен?

Не. Домовите за ТВ и аудио рејтингот се научно избрани, така што не можете доброволно да станете семејство на Нилсен.

Може ли да зборувам дека сум семејство на Нилсен?

Не. Откако ќе започнете да учествувате, не можете да споделите дека сте дел од рејтингот на Нилсен. Бараме да не разговарате за вашата улога во истражувањето на Нилсен со луѓе надвор од вашето домаќинство, вклучително и на веб-локациите на социјалните медиуми, како што се Фејсбук, Инстаграм и Твитер. Ова помага да ги задржиме нашите рејтинзи што е можно понезависни.

Почитување на вашата приватност

Како Нилсен ги доби моите информации за контакт?

Ние користиме комбинација од јавно достапни информации за телефон, адреса и попис за да избереме домови со цел да ги поканиме домаќинствата да се приклучат на ТВ рејтингот.

Како се чуваат моите информации приватни?

Ние сме посветени на заштита на личните информации за идентификација што ни ги давате. Ќе ги користиме информациите за вас и вашето домаќинство за истражувачки цели. Прочитајте повеќе за нашите принципи за приватност.

Дали Нилсен ќе се обиде да ми продаде нешто или ќе ги продаде моето име и адреса на продавачите?

Апсолутно не. Информациите од вашиот дом се чуваат строго доверливи - нема да ги користиме за рекламирање, промовирање или продавање стоки и услуги директно до вас, и не дозволуваме нашите клиенти да продаваат директно на вас.

Ако Нилсен работи во повеќе од 50 земји, тогаш какво влијание имам јас врз локалните заедници?

Посветени сме на враќање во сите заедници и пазари каде што живееме и работиме со нашиот бизнис. Бевме прогласени за една од „Најправедните компании во Америка“ од JUST Capital, а повеќе од 3.000 вработени на Nielsen во 40 земји учествуваа на глобалниот ден на влијанието на Nielsen во 2021 година. Дознајте повеќе за нашата посветеност на глобалната одговорност и одржливост .

Принципи на приватност

Вашиот придонес е важен за нас, а ние ја штитиме вашата приватност. Нилсен никогаш нема да ги користи вашите лични податоци за идентификација (како што се вашето име, адреса или адреса на е-пошта) за да рекламира, промовира или продава стоки или услуги од трета страна директно до вас, а ние користиме различни методи за да се осигураме дека поединецот не може да биде идентификуван во извештаите што ги креираме за нашите клиенти. Повеќе за приватноста

Претставување на панел

Во Нилсен, различноста и вклученоста се дел од нашата ДНК. Ова се рефлектира во сè што правиме - од создавање инклузивно работно место до избор на панели што навистина опфаќаат најмногу позадини и искуства.